Η τακτική

Home / Η τακτική

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣ. Ε. ΤΡΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ :

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ – Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ :

Την πρώτη φορά , σάς ελέγχει τους σφυγμούς και τών 2 χεριών. Διερευνά αν μερικά συμπτώματα ή προβλήματα τα έχετε βιώσει έστω και ελάχιστα τώρα ή στο παρελθόν και αν τα είχαν οι γονείς σας ή κοντινοί συγγενείς σας. Σάς ανακοινώνει τι διαπιστώνει σήμερα από τον σφυγμό σας.
Κατόπιν τού εξιστορείτε τα θέματα που σάς ενοχλούν και για τα οποία προσήλθατε στο ιατρείο του , ή τι έχετε αντιληφθεί εσείς με τη δική σας κρίση σαν «προβλήματα» το τελευταίο διάστημα.
Από την πρώτη στιγμή οι στόχοι του είναι οι εξής : 1) να διερευνήσει αυτά που ακόμη εσείς δεν έχετε αντιληφθεί σαν συμπτώματα και 2) να εντοπίσει με το πέρασμα τού χρόνου , όσο θα προσέρχεστε στο ιατρείο του τι λάθη κάνετε εσείς εν αγνοία σας στην καθημερινή σας ζωή και δημιουργούνται τα προβλήματα που σάς απασχολούν (τώρα ή στο μέλλον).

Προς το τέλος τής πρώτης εξέτασης σάς ζητά να τού τονίσετε τα δύο βασικά προβλήματα ~ ή συμπτώματα που κατά την γνώμη σας είναι τα σημαντικότερα και απαιτούν άμεση επίλυση – έχουν την άμεση προτεραιότητα.
Διότι συχνά , άλλα προβλήματα θεωρεί ο ασθενής ως σημαντικά και άλλα ο γιατρός τής Πρόληψης. Και αν δεν διευκρινισθεί αυτή η «ασυμφωνία» εξ αρχής και δεν αποδειχθεί σύντομα στον ασθενή , αυτός θα νομίζει ότι ο ιατρός τον εξαπατά ~ βρίσκοντας του άλλα προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν. Οπότε , ίσως να υπάρξει άδικη παρεξήγηση , που δεν θα ευοδώσει την πρέπουσα αμοιβαία συνεργασία και εμπιστοσύνη.
Σαν τελείωμα σάς ζητά : (για να προωθηθεί γρηγορότερα η βελτίωσή σας) να προσέξετε-επισημάνετε ορισμένα πράγματα στην καθημερινή σας ζωή και να τα αλλάξετε σύντομα , διότι εκεί εντοπίζει ή υποπτεύεται την αρχή τών δεινών σας.
Τις επόμενες φορές που επανέρχεστε ελέγχει αν τα τηρείτε σωστά και αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στις νέες αλλαγές σας.

Από την πρώτη επίσκεψη αρχίζει την προσωρινή ρύθμισή σας με τον βελονισμό και την χρόνια ρύθμισή σας με την διατροφή και τις ασκήσεις που σάς προτείνει , όπως επίσης με τα βότανα, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που σάς συνταγογράφει.
Οπότε το αποτέλεσμα έρχεται ως εξής : οι πολλές προσωρινές – μικρές ρυθμίσεις , σε συνδυασμό με τις χρονιότερες , αλλά και τις αλλαγές τού τρόπου ζωής σας , συνθέτουν μια μεγάλη-αξιοσημείωτη αλλαγή , η οποία εμπεριέχει την επίλυση τού προβλήματός σας. Τους επόμενους μήνες , με τις επαναληπτικές συνεδρίες που κάνετε μαζί του , διαμορφώνεται μια σημαντική θετική αλλαγή και βελτίωση στην υγεία σας , που οι περισσότεροι την εκτιμούν απεριόριστα και θέλουν να την διατηρήσουν.
Σε σχέση με τις ανάλογες «ενδεικνυόμενες δυτικές θεραπείες» όλοι προτιμούν καλύτερα την φυσική αγωγή , διότι αναγνωρίζουν και το ισχυρό πλεονέκτημα : ότι ελλείπουν κάθε λογής παρενέργειες !!!
Διότι στο σώμα σας προσφέρεται μια ολοκληρωμένη ομαλή αγωγή με φυσικές ουσίες , σε ικανό μήκος χρόνου, οπότε προφθάνει να προσαρμοστεί σωστά στις αλλαγές και να ανακτήσει σταδιακά τις δυνάμεις Αυτοθεραπείας του. Ώστε να μεριμνήσει το ίδιο (με την σειρά που μπορεί και με την έμφυτη σοφία Αυτοσυντήρησης που διαθέτει) για την Αυτο-επιδιόρθωσή του και την σοφή Ομοιόστασή του !!

medicus cura – natura sanat : Ο ιατρός χειρίζεται – η Φύση θεραπεύει , doctor treats – nature cures
Ο ιατρός ενεργοποιεί – το σώμα θεραπεύει. Ο ίδιος ο οργανισμός προωθεί και αποφασίζει σοφά για την πλήρη Αυτοίασή του.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ – Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ :

Κάθε φορά, ο ιατρός ελέγχει τους σφυγμούς και τών δύο χεριών σας και αναλόγως πράττει.
Την 2η φορά , όπως και όλες τις επόμενες , τού λέτε τι πήγε καλύτερα και τι έμεινε στάσιμο. Σάς κάνει πάλι μια προσωρινή ρύθμιση με τον βελονισμό. Ενώ συνεχίζονται οι μακροχρόνιες ρυθμίσεις (βότανα και βιταμίνες) , όπως και η προσωπική επιμέλεια τού καθενός ασθενούς για τον εαυτό του , που είναι η εσωτερική προσοχή και οι αλλαγές-βελτιώσεις στην διατροφή και στην καθημερινή ζωή του : άσκηση, σωστός ύπνος , ικανοποιητική ανάπαυση , μεσημεριανός ύπνος , αποφυγή τοξινών , θετικές σκέψεις , οικονομία ενέργειας κλπ.

Από την 2η φορά σάς εξηγεί : ότι συνεχώς οφείλετε να παρατηρείτε τον οργανισμό σας , ώστε να αναφέρετε κάθε επαναληπτική φορά : τα δύο σημαντικά συμπτώματα ή προβλήματα που σάς απασχόλησαν την εβδομάδα που πέρασε.
Έτσι αρχίζει μια διαδικασία επίγνωσης ολοκλήρου τού οργανισμού σας και τών λειτουργιών του , μια πορεία Αυτοπαρατήρησης – Αυτογνωσίας και αξιολόγησης τών προτεραιοτήτων σας.
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν χειρότερα αν όλα τα συμπτώματά τους «τα αισθάνονται» σαν προβληματικά ή σημαντικά και διακατέχονται από υπέρμετρο άγχος και αγωνία για το καθετί , που επιδεινώνει τη ζωή τους.
Θέλουμε να αποφύγουμε όμως και τον αντίποδα : Υπάρχουν ασθενείς που υπεραπλουστεύουν αφελώς την κατάστασή τους και καταλήγουν στην ταμπέλα τής «μίας δυτικής διάγνωσης». — Μού είπαν ότι έχω (διάγνωση) υπέρταση , ή ότι έχω πρόβλημα με τον προστάτη , ή πρόβλημα στο στομάχι , ή στο στήθος , ή αρθριτικά , ή καρδιά κλπ.
Είναι αδύνατον να έχεις ένα μεμονωμένο πρόβλημα και όλα τα άλλα να λειτουργούν στην εντέλεια…. Και να παίρνεις τα φάρμακά σου για το «μοναδικό» σου πρόβλημα και να το ελέγχεις «επιμελώς» με τις ενδεικνυόμενες εξετάσεις κάθε τόσο και να εφησυχάζεις ότι όλα είναι εντάξει. Οπότε έτσι να παραμελείς όλο το υπόλοιπο σώμα σου – επικεντρώνοντας μόνον σε έναν παράγοντα (στην διάγνωση που σε «βάφτισαν»). Και όταν αύριο εμφανιστεί και το 2ο ή το 3ο πρόβλημα που υπόβοσκε , να νομίζεις ότι δεν έφταιξες εσύ και να «τρέχεις» με ήσυχη την συνείδησή σου , σε άλλους πλέον «ειδικούς» για να πάρεις και επιπλέον φάρμακα…

Αν όμως υπάρχει μια νηφάλια αξιολόγηση τών συμπτωμάτων σου : σε σημαντικότερα και υποδεέστερα κάθε βδομάδα , με την Αυτοπαρατήρηση (που σού επισημαίνει και σε καθοδηγεί ο ιατρός τής πραγματικής Πρόληψης ) , αρχίζεις να ιεραρχείς τα προσωπικά σου δεινά και προβλήματα. Ώστε αρχίζει να λειτουργεί πολύ πιο εποικοδομητικά η εσωτερική σου προσοχή και η εγρήγορση στον τομέα τής προσωπικής σου υγείας και ανοσίας.
Ο ιατρός Βασ. Τριτάκης χρησιμοποιεί αυτήν την εβδομαδιαία Αυτοπαρατήρησή τών ασθενών : σαν επιπρόσθετη τεχνική ίασης , σαν Αυτοθεραπευτική αναγκαιότητα και απαρχή τής λύσης κάθε προβλήματος υγείας !!! Γι`αυτό και θυμίζει : ότι στο σώμα υπάρχουν πάντα αλλαγές που πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και πανέτοιμοι να τις παρακολουθούμε και να τις επιλύουμε έγκαιρα.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ – ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ :

Τις επόμενες φορές συνεχίζεται σταθερά : η μικρή εξισορρόπηση με τον βελονισμό – η προσωρινή ρύθμιση τής εβδομάδας που πέρασε και η χρονιότερη ρύθμιση με τα βότανα και τις φυσικές ουσίες που εξακολουθείτε επιμελώς να λαμβάνετε.
Αυτό που συνειδητοποιούν σύντομα οι νεοπροσερχόμενοι είναι ότι : ο οργανισμός τους έχει τις δικές του προτεραιότητες Αυτο-επιδιόρθωσης , ανεξάρτητα από τι νομίζουν εκείνοι… Και αν θελήσουν με τη δική τους «λογική» , να επιβάλουν την δική τους σειρά στην αποκατάσταση τών προβλημάτων τους , δεν γίνεται τίποτε ~ ή μόνο δυσκολίες προκύπτουν.
Διότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τι θεωρεί πρωταρχικής σπουδαιότητας το «μυαλό» τού ασθενούς , από το τι θεωρεί πρωταρχικής σπουδαιότητας η συνολική Αυτοθεραπευτική σοφία τού οργανισμού του…
Το σπουδαίο θα ήταν : να ήξερε «ο κάτοχος τού σώματος» τι προσπαθεί να κάνει ο οργανισμός του , ώστε να τον βοηθούσε κατάλληλα κάθε φορά και κάθε εποχή , να το πραγματοποιήσει !!

Ο ρόλος τής λήψης τού σφυγμού είναι αυτός : να «διαβάζει» τι συμβαίνει στο σώμα σας αυτή την εβδομάδα και να «βλέπει» τι προσπαθεί να κάνει ο οργανισμός σας αυτή την εποχή – ώστε ο ιατρός να τον υποβοηθεί συγκεκριμένα. Ο ιατρός Β. Τριτάκης ακολουθεί επακριβώς αυτές «τις κινήσεις» και την προσπάθεια τού οργανισμού σας ~ να πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία Αυτορύθμισή του. Και με φυσικές τεχνικές ευνοεί και υποστηρίζει την σοφή λογική τού οργανισμού σας στο να διατηρήσει την ομοιόστασή του και να ανακάμψει από τα δεινά του ~ σύμφωνα με τις εφεδρείες ζωτικής ενέργειας που διαθέτει και αναλόγως με τις έμφυτες ικανότητές του να λύνει τα προβλήματά του.
Αυτή η φιλοσοφία τής αγωγής υγείας στηρίζεται πάνω στην ρήση τού Γαληνού : « ιατρός , Φύσεως υπηρέτης και μιμητής »
Ο ιατρός : να εξυπηρετεί την λογική τού οργανισμού ~ τής Φύσεως τού ανθρώπου. Και να μιμείται – και να υποστηρίζει τις διαδικασίες τού οργανισμού που οδεύει προς την εξισορρόπησή του και επιδιώκει να διατηρήσει την ομοιόσταση και την ακέραια δομή του.
Έτσι στην πορεία τών επόμενων συνεδριών ο ιατρός δεν ακολουθεί καμία συνταγή βάσει κάποιας διάγνωσης.
Βλέπει τι προσπαθεί να κάνει ο σοφός οργανισμός τού ασθενούς : και αυτό κάνει , αυτό μιμείται.
Πότε παύει όμως ο οργανισμός σας να είναι σοφός ; Όταν λαμβάνει συνθετικά φάρμακα και επηρεάζεται η «λογική» του , ως επίσης όταν πίνει καφέ, τσιγάρο, χασίς, αλκοόλ , ηρεμιστικά, ναρκωτικά κλπ δυτικά κατασκευάσματα. Γι’αυτό και απαγορεύονται καθ’όλην την διάρκεια τής φυσικής αγωγής. Διότι ο σφυγμός θα δείχνει λάθος. Θα δείχνει τις χημικές-συνθετικές ουσίες που κυκλοφορούν στο σώμα σας και όχι τι πραγματικά συμβαίνει στον καθαυτό παρθένο οργανισμό σας.

Κάθε φορά μην ξεχνάτε να επικεντρώνεστε : σε δύο σημαντικά συμπτώματα ή προβλήματα που σάς απασχόλησαν (ενόχλησαν) την εβδομάδα που πέρασε. Διότι βάσει αυτών (και βάσει σφυγμού) γίνεται η συνολική ρύθμισή σας για την εβδομάδα που έρχεται.
Οι συχνές ρυθμίσεις κάθε `βδομάδα επαναφέρουν την ισορροπία και την ευρυθμία στον οργανισμό σας.
Όσες περισσότερες φορές , έχετε την οικονομική δυνατότητα να κάνετε βελονισμούς – τόσο πιο σίγουρη είναι η σταθεροποίηση αυτής τής μεγάλης αλλαγής στην βελτίωση και στην αποκατάσταση τών προβλημάτων σας. Όσους περισσότερους μήνες ή χρόνια κάνετε μια απλή συντήρηση με βελονισμούς , τόσο καλύτερα παραμένει το σώμα σας σε συντονισμό και εγρήγορση αυτοάμυνας και τόσο καλύτερα αποφεύγει τις δυσαρμονίες , τις αποκλίσεις από το φυσιολογικό …άρα και τις ασθένειες !!!

ΚΑΠΟΙΑ 1Η ΠΤΩΣΗ – ΚΑΠΟΙΑ 1Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ :

κατά την διάρκεια τού έτους υπάρχουν κάποιοι μήνες ή κάποιες συγκεκριμένες εποχές , όπου το σώμα τού καθενός έχει μια φυσική πτώση. Τότε είναι ευάλωτο σε απλές μικρές ασθένειες και τότε δείχνει (εμφανίζονται) τα ανάλογα συμπτώματα.
Ο συγκεκριμένος ιατρός , σάς τονίζει να παρατηρείτε επιμελώς το σώμα σας , ώστε να ανακαλύψετε έγκαιρα αυτές τις περιόδους πτώσης σας , ώστε να σάς υποστηρίζει οπωσδήποτε εκείνες τις εποχές : με φυσικές ουσίες και φυσικά μέσα.
Εκείνες τις περιόδους σάς υπενθυμίζει να προσέχετε ιδιαίτερα : να ελαττώνετε την κοπιαστική εργασία σας, να κοιμάστε περισσότερο, να κοιμάστε και τα μεσημέρια , να προσέχετε καλύτερα την διατροφή σας , να κάνετε μικρές αποτοξινωτικές νηστείες (υπό την εποπτεία του), να γυμνάζεστε πιο προσεκτικά , να σέβεστε την ενέργεια τού σώματός σας , να μην την σπαταλάτε άδικα κλπ
Έτσι κατά τον κύκλο ενός έτους , θα σάς παρουσιαστούν αναπόφευκτα κάποια «επιπλέον προβλήματα» που θα είναι καλό να τα αντιμετωπίσετε πάλι με βελονισμό και βότανα και όχι με την «ευκολία» και το «κουκούλωμα» τής δυτικής ιατρικής (παυσίπονα , αντιπυρετικά , αντιβιοτικά, αντι-τάδε και…κορτιζόνη).
Ο καθένας ~ σύμφωνα με την κράση του ~ κάθε χρονιά θα παρουσιάζει αυτά τα «καινούργια» μικροπροβλήματα , και όσο μεγαλώνετε σε ηλικία , οι φθορές θα είναι πιο εύκολες (αν δεν προσέχετε) και η επαναφορά στην εξισορρόπηση θα γίνεται μάλλον πιο δύσκολα.

Στην προληπτική ιατρική που εφαρμόζει ο Βασ. Τριτάκης τίποτε δεν είναι τυχαίο – όλα όσα φέρνει το αύριο έχουν την απαρχή τους σε αμέλειες και λάθη τού σήμερα. Και όλα αυτά που «αναδεικνύονται» με το πέρασμα τού Χρόνου , μπορούν να προβλεφθούν μερικά χρόνια νωρίτερα και να αντιμετωπιστούν καλύτερα – έγκαιρα με φυσικό τρόπο , χωρίς να τους επιτρέψετε να επιφέρουν τις μεγαλύτερες βλάβες στον οργανισμό σας , αλλά τις μικρότερες δυνατές φθορές.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΟΧΗ – ΤΟ 1Ο ΤΡΙΜΗΝΟ – ΤΟ 1Ο ΕΤΟΣ :

το ελάχιστο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια πρώτη ανακατάταξη στον προβληματικό οργανισμό είναι περίπου ένα τρίμηνο. Σε άλλους είναι τετράμηνο και σε άλλους που δεν συνεργάζονται ένθερμα ή τους τυχαίνουν άλλες αντιξοότητες στην καθημερινή τους ζωή , μπορεί να χρειαστεί και ένα 5μηνο για να διαπιστώσουν μια σημαντική βελτίωση και να φθάσουν σε ένα σημείο σταθεροποίησης.
Έτσι , υπάρχουν 3 φάσεις που πρέπει να περάσει ένας ασθενής (αν το επιθυμήσει ο ίδιος φυσικά …τίποτε δεν γίνεται με το ζόρι) , από την στιγμή που αρχίζει Βελονισμό και φυσική αγωγή με τον κ. Βασ. Τριτάκη :
Η πρώτη φάση (το 1ο τρίμηνο έως 5μηνο) μέχρι να επιτευχθεί μια σημαντική βελτίωση–αλλαγή στην υγεία του.
Η δεύτερη φάση που διαρκεί για ένα ολόκληρο έτος , από την στιγμή που προσήλθε για βελονισμό ο ασθενής.
Γίνονται αραιοί αναμνηστικοί βελονισμοί μια φορά την εβδομάδα στην αρχή και κατόπιν μια φορά το 15ήμερο, ή το 20ήμερο , ή τον μήνα , αναλόγως πότε χρειάζεται να πυκνώσουν οι συνεδρίες , αναλόγως με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο οργανισμός.
Και η τρίτη φάση που είναι η σωστή διατήρηση τής υγείας τα επόμενα χρόνια , όσο διαθέτει για τον εαυτό του Χρόνο και χρήματα για να συνεχίζει να συντηρεί το ανεβασμένο επίπεδο υγείας που κατακτήθηκε μέσα στο 1ο έτος.

Η 1η φάση είναι πάντα δύσκολη ~ η κάθε αρχή είναι όντως δύσκολη , διότι κυριαρχεί ίσως αμφιβολία και καχυποψία από την πλευρά τού ασθενούς (αν θα γίνει κάτι , αν βρίσκεται στην σωστή ιατρική μέθοδο , αν πήγε σε αξιόλογο γιατρό , αν απλώς χάνει το χρόνο του ~ ενώ αλλού θα ήταν καλύτερα κλπ) , οπότε δεν συμμετέχει τόσο ενεργά στις όσες ριζικές αλλαγές ζητά ο κ.Τριτάκης.
Και αν δεν συμμετέχει σωστά και συνειδητά ο νεοπροσερχόμενος καθυστερεί σημαντικά το αίσιο αποτέλεσμα.
Πολλοί αμφιταλαντευόμενοι ασθενείς έχουν φύγει στα μισά τής αγωγής , διότι υπερίσχυσαν μέσα τους οι συκοφαντικές λασπολογίες που τους ενέσπειραν οι άλλοι γιατροί (όσοι μιλάνε αρνητικά για τις φυσικές θεραπείες). Ή τους επηρέασαν τα αρνητικά σχόλια και η μίζερη γκρίνια κάποιων συγγενών τους , που είχαν την «γνώμη» ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι είναι άχρηστες , ή οι ανάλογοι γιατροί συλλήβδην απατεώνες…
Σε κάθε φάση επαναφοράς τής υγείας , υπάρχουν ορισμένα στάδια που πρέπει να ολοκληρωθούν για να εδραιωθεί ένα πασιφανές αποτέλεσμα. Το στάδιο τής αποτοξίνωσης , τής εξισορρόπησης , τής ηρεμίας , τής οικονομίας ενέργειας , τής ενεργοποίησης , τής σταθεροποίησης , τής αποκατάστασης , τής ενδυνάμωσης και τής διατήρησης τού αποτελέσματος. Αν ένα στάδιο δεν ολοκληρώνεται επιτυχώς και πλήρως (με την συνειδητή συνεργασία τού ασθενούς) τότε είναι δύσκολο – ή αδύνατο να περάσουμε στα επόμενα στάδια. Και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος ~ για τυχόν μεγάλες καθυστερήσεις στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας , ή τής πλήρους ματαίωσης τής επιτυχίας. Αν δεν κάνει ένα βήμα μπροστά ο ασθενής , δεν μπορεί να προτείνει το επόμενο βήμα ο ιατρός και απλά οφείλει να περιμένει.
Η 2η φάση είναι προαιρετική και πιο εύκολη. Ο υγιής πλέον συμμετέχων , ανακαλύπτει τα σημεία καμπής που υπάρχουν κατά την διάρκεια ενός έτους στον οργανισμό του. Ο ιατρός Β. Τριτάκης είναι πάντα δίπλα του σε ανάλογες «πτώσεις» για να επαναφέρει γρήγορα την εξισορρόπηση. Γίνεται ενίσχυση τού οργανισμού και εδραίωση τής κεκτημένης επιτυχίας.
Η 3η φάση αφορά τα επόμενα χρόνια και την προτιμούν όσοι έμειναν ευχαριστημένοι στις 2 πρώτες (είναι πάντα και θέμα Τύχης… αν ελλείπει η νοημοσύνη και η παιδεία). Γίνεται συντήρηση τής υγείας και προλαμβάνονται τυχόν αποκλίσεις που ενδέχεται να συμβούν κατά τις αλλαγές τών εποχών και κατά την διάρκεια τών ετών.
Με την βοήθεια τού ιατρού Βασ. Τριτάκη , οι μετέχοντες διαμορφώνουν τις βάσεις για μια σωστή υγιεινή ζωή και μαθαίνουν να αποφεύγουν τα σημαντικά λάθη ~ ανάλογα με την κράση τους , τα οποία συνήθως θα οδηγούσαν σε προβλήματα , ή σε αρχόμενα συμπτώματα.
Όσοι βιώνουν για αρκετά χρόνια την 3η φάση έχουν να πουν τα εξής : Αν δεν υπήρχε η φυσική φθορά τού Χρόνου ~ θα συμφωνούσαν όλοι ότι : η ζωή και η υγεία τους βελτιώνονται όλο και καλύτερα κάθε έτος που περνάει !!

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣ. ΤΡΙΤΑΚΗ :

Για την επιμόρφωση τών πελατών του , κάθε χρονιά διοργανώνει έναν κύκλο ομιλιών για τα βασικά θέματα τής ζωής , τα οποία αν γίνονται σωστότερα και μέσα στα υγιεινά πλαίσια δεν εμφανίζονται έντονες ασθένειες και πρόωρη φθορά. Τέτοια θέματα διαλέξεων είναι : η σωστή διατροφή , ή σωστή άσκηση , ανάπαυση , αναπνοή , συνουσία , ύπνος , χαλάρωση , νηστεία , αποτοξίνωση , δημιουργική εργασία , αντιμετώπιση βασικών συμπτωμάτων όπως : κρυολόγημα , πονοκέφαλος , μυϊκό πιάσιμο , δυσκοιλιότητα , εμμηνόπαυση , σεξουαλική πτώση κλπ.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ :

ο ιατρός Βασ. Τριτάκης δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για κανέναν και για οτιδήποτε , για τα πρώτα 5 έτη τής συνεργασίας με τους πελάτες του. Επειδή η ιατρική γενικά, εξαρτάται από μια σωρεία απρόβλεπτων παραγόντων που επηρεάζουν την έκβαση τής θεραπείας και τής κάθε αγωγής. Επειδή ειδικά η Προληπτική ιατρική συνδιαλέγεται με το «άγνωστο αύριο» και όλα μπορούν να μετατραπούν και να ανατραπούν. Επειδή αρκετοί νομίζουν ότι οι γιατροί τα ξέρουν όλα και η θεραπείες είναι απλά μαθηματικά 1 1=2. Επειδή συμβαίνουν τόσα στο περιβάλλον και στη διατροφική μας αλυσίδα που επηρεάζουν με άγνωστο τρόπο την συνολική μας υγεία. Επειδή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και ακόμη δεν τους έχουμε διανοηθεί…
Δια τούτο δεν δέχεται να αναλάβει καμίαν ευθύνη ή δέσμευση για κανέναν και ειδικά για μερικούς τύπους που αγνοώντας τα παραπάνω, νομίζουν ότι την τελική απολογία για την υγεία τους μπορούν να την ζητήσουν από έναν γιατρό…
Είναι ευκαιρία έτσι , να σταματήσει η λανθασμένη νοοτροπία τής απόδοσης ευθυνών στον πρώτο τυχόντα – σε επιφανειακό επίπεδο , ενώ οι πραγματικές ευθύνες να βρίσκονται αλλού… και να διαιωνίζεται μεθοδικά η επιτηδευμένη απόκρυψή τους.